2019: Voorjaarsvakantie (Italië).

Donderdag 14 maart 2019.

Het heeft de hele week geregeld en als wij vertrekken dan regent het nog.

Om half twee komen wij aan bij de Bahia-sauna in Bochelt Duitsland. J & A zijn er al en samen bezoeken wij de sauna. En warempel tegen vieren begint de zon te schijnen en is het droog. Wij eten heerlijk in de sauna en komen om 20.30 uur uitgerust terug in de camper. De vakantie is begonnen! 

Vrijdag, 15 maart 2019

Wij vertrekken na het ontbijt. Opnieuw regent het de hele dag. Tegen vijven is het droog en komen wij aan op de camperplek in Esbach, ongeveer 44 km vanaf Bazel (Zwitserland).

Vandaag hebben wij 556 km gereden en zijn nu 745 km van huis. Het was druk op de weg en duidelijk meer vrachtverkeer dan de afgelopen jaren.

Zaterdag, 16 maart 2019.

Tegen achten verlaten wij Esbach. Het is droog weer en we rijden door Zwitserland naar Italië. Om half 2 bereiken wij de camperplek in Saronno. Het is 24 graden en de zon schijnt. Saronno is bekend om de bitterkoekjes (amaretti) die er geproduceerd worden. Saronno is bij ons vooral bekend door de likeur Amaretto di Saronno die al sinds jaren niet meer in deze stad geproduceerd wordt. 


Het is hier voorjaar en de bloeiende bomen steken mooi af tegen de azuurblauwe lucht. Wij lopen het plaatsje in en drinken cappuccino. Het is gezellig druk. Wij reden vandaag ca. 355 km.

Zondag, 17 maart 2019.

Wij vertrekken tegen tienen uit Saronno. Het is een bewolkte dag, zo’n 14 graden C. Wij rijden richting Busseto. Onderweg horen wij een schurend geluid aan de rechter voorkant van de camper. Ik denk dat het een kapot wiellager is. Wij zoeken de dichtstbijzijnde Renault-truckservice in Fombio en zullen moeten wachten tot morgen. 

Maandag, 18 maart 2018.

Wij rijden om 08.30 uur de garage in en worden meteen geholpen. Er ontbrak een bout van de schijfrem-ophanging. Na anderhalf uur was het gefixt en reden wij verder naar Busseto. Het zonnetje schijnt. Via de tv horen wij van de terroristische aanslag in Utrecht. Wij lopen het oude stadje Busseto in en zien dat Verdi nog steeds op zijn voetstuk staat. 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Verdi

Dinsdag, 19 maart 2019.

Het is vandaag markt in Busseto. Wij lopen over de gezellige markt.

Verder mogen wij een kijkje nemen in hotel I Due Foscari. Dit hotel is gemeubileerd in een Hollywood-achtige, middeleeuwse stijl en is populair bij filmsterren, die hier speciaal komen voor het jaarlijkse operaseizoen in juni en juli.

‘s Middags fietsen wij naar Zibello waar heerlijke strolghino-worstjes worden gemaakt. http://www.boutiquedeisalumi.it/scheda_culatello.as

Woensdag, 20 maart 2019.

Via de radio horen wij dat Nederlanders op de vijfde plek staan van de gelukkigste landen ter wereld. Wij vertrekken uit Busseto en rijden naar de abdij van Chiaravalle della Colomba. Dit is een cisterciënzer klooster, gelegen in de Italiaanse gemeente Alseno in Emilia-Romagna. Daarna  rijden wij door naar Parma. Daar bezoeken wij de kathedraal en de doopkapel. Schitterende om te zien. 

Donderdag, 21 maart 2019.Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.