De Blauwe stad

Op 14 juni 2007 sliepen wij één nacht in de Blauwe stad. Het was er heel rustig. Door het vele water waren er veel muggen.

De volgende ochtend hebben wij rondom de Blauwe stad gefietst en bezochten het infocentrum. Hier krijg je een goed beeld van de komende ontwikkelingen.

Het meer bestaat grofweg uit twee delen, een stuk met eilandjes tussen Winschoten, Scheemda, Oostwold en Beerta, en een groter deel tussen Beerta, Ganzedijk, Drieborg en Nieuw Beerta. De grootste afstand bedraagt hemelsbreed 12 kilometer. Bij de doorsteek tussen Beerta en Finsterwolde zou een brug of een tunnel moeten komen. Het meer beslaat circa, zeven keer zo groot als het Zuidlaardermeer, en wordt 1,1 meter tot diep.

Wij dachten in eerste instantie aan kapitaalvernietiging maar zagen bij het fietsen toch tekenen van negatieve economische ontwikkelingen zoals verpauperde boerderijen. De mechanisatie na de Tweede Wereldoorlog leidde tot grote structurele werkloosheid in dit gebied.

Wij zagen veel nieuwe woningen. Een familie had wel heel erg pech. Op hun pas opgeleverde huis was een bouwstelling gevallen. De woning is onbewoonbaar verklaard. Zie filmpje over het weghalen van de bouwstelling.

Meer foto’s: http://www.flickr.com/photos/smilda/?saved=1

Geef een reactie