Praia de Mira

Op 12 oktober 2017 waren wij in Praia de Mira. We staan aan het strand en na de lunch zien we de tractoren rijden om de netten uit zee te trekken. Toen wij hier 31 jaar geleden waren werden die netten nog met spannen ossen uit zee getrokken. Ik maakte hier toen al foto’s van. Nu doen ze het met tractoren.

Ook nu voel ik opnieuw de spanning bij de vissers als zij de netten uit zee trekken. Aan het gekrijs van de meeuwen, die dol worden van de geur, weet je precies dat het net er aan komt. Het is een geweldig gezicht. Echter, de opbrengst valt tegen.

Wij zien hoe de vissers met hun ranke bootjes de Atlantische Oceaan op gaan. De tractor wacht tot de goede golf er is en duwt dan de boot de branding door. Spannend om in zo’n klein bootje, vol met netten en touw, de zee op te gaan, maar ze doen het hier.

Als wij op het terras nog een cappuccino drinken laat ik een paar schippers de foto’s zien die ik 31 jaar geleden hier maakte. Een schipper herkende zichzelf en zijn schip op de foto. Hij was zo enthousiast dat hij het scherm van mijn iPhone kuste. Ik heb hem de foto gemaild. Tegen zevenen zien we de zon prachtig onder gaan.Informatie Eco-toerisme: https://www.ecotoerisme.eu/portugal/praia-de-mira/

Meer foto’s: https://www.flickr.com/photos/smilda/albums/72157687747185750/page3

Locatie: https://www.google.nl/maps/@40.4555898,-8.7887353,5301m/data=!3m1!1e3

Filmpje:

Geef een reactie