Salamanca

Op 23 oktober 2017 waren wij in de prachtige stads Salamanca. Salamanca wordt ook wel de “gouden stad”, genoemd vanwege de okerkleurige stenen gebouwen. De camperplek ligt vlakbij de stad en wij lopen over de brug en zien de enorme kathedralen al snel. Wij bezoeken meteen de kathedralen. De bouw van oude kathedraal is begonnen in 1152, de bouw van de nieuwe in 1513. Wij dachten al veel te hebben gezien maar dit is schitterend.
Daarna lopen wij door de stad naar het plein “Plaza Mayor”. Dit plein is het mooiste van Spanje, gebouwd van okerkleurig steen tussen 1729 en 1755. Een grotere weelde aan mooie gebouwen is niet denkbaar. De eenheid van stijl is volledig. Helaas staan op het plein allerlei tentoonstellingstenten die het totaalbeeld verstoren. Tot de 19e eeuw werden op dit plein nog stierengevechten gehouden. Het is mooi weer (23 graden) en het is gezellig. De terrassen zitten vol en wij drinken wat. Daarna lopen wij langs de Universiteit met prachtige bouwkunst en het Schelpenhuis met mooie schelpen en ornamenten aan de gevels. Nadat we het centrum hebben gezien lopen wij terug naar de camper en rusten even uit.

Na het eten lopen we terug naar het centrum met zijn vele terassen. De Spanjaarden (ook veel jongeren) flaneren ’s avonds door de mooi verlichte straten en op het Plaza Mayor is het druk. Wij flaneren mee! Alle gebouwen zijn uitbundig verlicht wat een bijzondere sfeer geeft aan de schitterende gebouwen met die okerkleurige stenen. Wij genieten van dit werkelijk “gouden” plein.

Informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Salamanca_(stad)

Meer foto’s: https://www.flickr.com/photos/smilda/albums/72157640493388825/page7

Locatie: https://www.google.nl/maps/@40.964701,-5.664057,5261m/data=!3m1!1e3

Filmpje:

 

Geef een reactie