IJzersmelterij van Völklingen

Op 29 juni 2010 waren we in het plaatsje Volklingen. In deze plaats bevind zich een uniek industriemonument en werelderfgoed. De Völklinger Hütte is volledig behouden gebleven en is een unieke getuige van de geschiedenis van de techniek en de industriecultuur van de 19e en de vroege 20e eeuw.


De op 4 juli 1986 stilgelegde ijzersmelterij, de Völklinger Hütte, werd in 1994 als eerste complex van de hoogindustrie uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Vandaag is de Völklinger Hütte de belangrijkste, volledig behouden gebleven ijzersmelterij ter wereld uit de 19e / 20e eeuw en Europees centrum voor kunst en industriecultuur.

Met meer dan een miljoen bezoekers sinds de opening voor het publiek in het jaar 2000 en op een oppervlak van 600.000 m² is de Völklinger Hütte met al zijn projecten vandaag niet alleen een van de meestbezochte cultuurlocaties van de streek Saar-Lor-Lux, maar ook een opwindend thema- en belevenispark.
De meer dan 6.000 m² grote blaasovenhal met zijn monsterachtig grote machines en het hoogovenpark met zijn zes gigantische hoogovens en de wereldwijd unieke hellende lift zijn juwelen van technisch ingenieursvernuft uit het begin van de 20e eeuw. Het gietbordes op bijna dertig meter hoogte, de plaats waar cokes en ertsen in de hoogoven worden gestort, is vandaag een reusachtig uitkijkplatform dat alleen nog wordt overtroffen door de omloop van de windverhitter op 45 meter hoogte. In de tweede wereldoorlog werkten hier 70.000 dwangarbeiders.

Meer foto’s :    http://www.google.nl/images?client=safari&rls=en&q=Völklinger+Hütte&oe=UTF-8&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=OXp-TIONMaKJOKHH7YEE&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CEQQsAQwAw&biw=1276&bih=606

Locatie:    //maps.google.nl/maps?

Filmpje:https://youtu.be/hCRPPBJ8iyw

Geef een reactie