Ems

Dinsdag, 28 juli 2020.

Het Coronavirus heerst nog steeds en de besmettingen stijgen weer in het zuiden van Nederland. De weersverwachting is uitstekend en wij besluiten om er een paar dagen tussen uit te gaan. Wij rijden de grens over en gaan naar Augustfehn, vlakbij Apen. Daar bezoeken wij onze hofleverancier van kleding de fabriek ‘Garder’. Wij slagen en kopen vijf broeken en een poloshirt voor de totale prijs van € 189,00. Let wel; allemaal merkkleding van Gardeur.

Camperplaats Augustfehn

Daarna gaan we naar de camperplek en halen de fietsen uit de camper. Wij fietsen een rondje van 23,5 km door een leuk landschap. 

fietsroute 1e dag

Woensdag, 29 juli 2020. 

Het is droog weer en wisselend bewolkt. Wij hebben hier nog nooit gefietst maar de omgeving is mooi. Veel boomkwekers en landelijke boerderijen.

boomkwekers

Wij fietsen via Apen naar Bad Zwischenahn. Dit plaatsje kennen wij van oom Roelof en tante Zeike. Zij gingen vaak naar dit plaatsje en bezochten daar het bekende bad. Het is een mooi stadje met vele winkels.

Bad Zwischenahn

Wij lopen door de winkelstraat en drinken een kopje cappuccino met heerlijke taart op het terras. Mondkapjes zijn hier verplicht evenals de registratie van je naam, adres, telefoonnummer en het tijdstip waarop je kwam en weer gaat. Het formulier moet je afgeven aan de balie.

Corona-registratie

Het is veel strenger dan bij ons in Nederland. Daar hoeft dit allemaal niet. Onderweg lunchen wij in een van de vele typische houten hutjes die hier aan de kant van de weg staan. Als wij terug zijn bij de camper hebben wij 46,1 km gefietst. 

Fietsroute 2e dag

Donderdag, 30 juli 2020.

Wij vertrekken uit Augustfehn en rijden naar de camperplek in Haren aan de rivier de Ems.

Haren (Duitsland)

Het is een prachtige plek aan de rivier. Wij wachten even tot een andere camperaar weg gaat en krijgen de mooiste plek. Vrij uitzicht en de parasol gaat uit. Het is ca. 25 graden en wij besluiten een fietstochtje te maken. Wij fietsen naar Rüterbrock, vlakbij de grens van Nederland. Daar drinken wij een cappuccino met taart en fietsen terug. Ook in de bakkerij volgt weer een Corona-registratie. Terug bij de camper hebben wij 43 km gefietst. De rest van de middag zitten wij bij de camper onder de parasol.

Vrijdag, 31 juli 2020

De zon staat al hoog aan de hemel als wij wakker worden. Het wordt een warme dag. Om half tien stappen wij op de fiets en rijden naar Meppen. Meppen is een leuk plaatsje met een mooi centrum.

Meppen
Meppen

Daarna fietsen we door naar Lingen. Beide plaatsjes liggen aan de Ems. Het fietspad Emsradweg loopt langs het water, maar ook door historische plaatsjes. Ook  Lingen heeft een leuk centrum. In beide plaatsjes zagen wij een huwelijkspaar. Kennelijk is het op vrijdag trouwdag.

Lingen

In Lingen scoorden we nog een leuke isoleer kan. De oude is af. Op de terugweg krijg ik een lekke band, die natuurlijk meteen wordt gelapt. Bij terugkomst bij de camper hebben wij 83 km gefietst, waarvan 33,6 % met ondersteuning. Het is warm, ca. 32 graden en wij zoeken een plekje onder de bomen bij de rivier de Ems. Met een lekker pilsje en een paar chipjes is het goed uit te houden.  ‘s Avonds zitten wij nog lang buiten en om 23.00 uur is het nog 25 graden buiten en binnen.

Filmpje: