c. Naar de bollen, april

Donderdag, 15april 2021.

Wij vertrekken na elven en rijden naar De Zilk. Hier stonden wij vijf jaar geleden met meer dan 100 campers op een rij midden tussen de bollenvelden. 

Als wij De Zilk in rijden zien we dat er nog niet veel tulpen in bloei staan. Wij rijden naar de plek van vijf jaar geleden, maar zien geen campers meer op een rij staan. Wij rijden door naar de camperplek in Hillegom. Daar blijken de 3 camperplekjes bezet te zijn. Na een gesprek met twee Boa’s mogen wij blijven omdat er morgen een plek vrij komt. Ook vertellen zij dat op de plek waar in 2016 zoveel campers stonden, dat dit vanaf dit jaar niet meer mag. Wij zoeken de site van de Keukenhof en boeken twee e-ticket(s) voor morgen. Veel keus was er niet. Het gaat niet zo maar. De Keukenhof mag op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 april open voor publiek. Dit is onderdeel van een testprogramma van de overheid om Nederland weer geleidelijk te openen. Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. De Keukenhof mag 5.000 bezoekers per dag ontvangen. Je moet uiterlijk 40 uur voorafgaand aan je bezoek getest worden op Corona. Dat is gratis en gebeurt op een aantal vastgestelde testlocaties in het land. Via de sites regelen we alles.

Tegen de avond lopen wij nog even naar het centrum van Hillegom. 

Vrijdag, 16 april 2021,

Na het ontbijt fietsen wij naar de coronatestlocatie. Het testen (een staaf in de neus) is een onprettig gevoel maar na een half uur krijgen wij, via sms, een negatieve uitslag. De ontvangen code moet nu in een aparte app worden gezet en dan krijg je een QR-code waarmee je naar binnen kunt. Voor een digibeet zal dit niet eenvoudig zijn. Wij fietsen terug naar de camperplek, drinken koffie en verplaatsen de camper. Na de lunch fietsen wij naar de Keukenhof. 

Het zonnetje schijnt, maar niet alle bloemen staan in bloei. Het is een te koud voorjaar geweest. Wij lopen door het prachtige park en genieten van de bloemen. Doordat er een beperkt aantal bezoekers werden toegelaten hing er een ontspannen sfeer. Wij maakten vandaag 15.193 stappen. Het was een geslaagde dag.

Zaterdag, 17 april.

Het was koud vannacht. Tegen tienen fietsen wij via de plaatjes Lisse, Noordwijkerhout, Vogelenzang, Noordwijk, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede en Bennebroek een rondje van 56 km. Onderweg kijken we naar de mooie bollenvelden. Ondanks dat niet alles in bloei staat is het een mooi gezicht. 

Wij fietsen langs de kustlijn en zien toch nog veel toeristen. Er staat een stevige wind en de drone kan niet vliegen. Toch is het een prachtig gezicht om door de duinen te fietsen. https://bollenstreek.nl/bollenvelden-in-nederland/

In Zandvoort is het drukker maar de terrassen zijn gesloten en de sfeer is weg. Wij drinken een cappuccino en een stroopwafel to go. Daarna fietsen wij terug naar de camper en zitten nog heerlijk in de zon. Uit de wind is het zeker 20 graden. De zonnepanelen zorgen ervoor dat de fietsaccu’s weer worden opgeladen. Wij maakten vandaag 18.908 stappen.

Fietsroute

Zondag, 18 april

Na een lekkere nachtrust en ontbijt fietsen wij naar Haarlem. Haarlem is een leuke stad met z’n vele monumentale panden en schitterende oude pleinen. Wij rusten uit langs de kade van de rivier het Spaarne en hebben een mooi uitzicht op de stad. 

Het zonnetje schijnt en het is ca. 15 graden. In de stad is het rustig. De Corona pandemie heeft ook hier alle leven uit de stad geslagen. Niets is geopend en de terrassen zijn leeg.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Haarlem

Via de Schiphol baan, waar nog vele vliegtuigen opstijgen, fietsen wij via Hoofddorp en Nieuw-Vennep terug naar de camper. In Lisse zien we nog een aantal bollenvelden in bloei staan. Ik maak nog een paar laatste foto’s.

Wij fietsten 62 km bijna zonder ondersteuning. De rest van de middag zitten we lekker in het zonnetje voor de camper.

fietsroute

Maandag, 19 april,

Tegen tienen rijden wij de camperplek af en rijden naar huis.